Küçük öğrencilerin ?öğlenci' olmasına Danıştay'dan onay

Haber Giriş : 07 Aralık 2005 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2005-2006 öğretim yılından itibaren ilköğretimin ilk 4 sınıfının öğlenci, sonraki 4 sınıfın ise sabahçı olması yönündeki uygulamasını yerinde buldu.

Danıştay, Eğitim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) bu uygulamanın 8 yıllık kesintisiz eğitimi böldüğü gerekçesiyle açtığı davada ?yürütmeyi durdurma talebini' oybirliği ile reddetti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sene başında ziyaret ettiği illerde ikili eğitim yapılan ilköğretim okullarındaki 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin öğlenci, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin ise sabahçı olmasını isterken, 8. sınıf öğrencileri ile 1. sınıf öğrencilerinin aynı anda aynı koridoru veya tuvaleti paylaşmalarının doğru olmadığını ifade etmişti. Bunun üzerine 7 Nisan 2005'te İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce illere gönderilen genelgeyle ?2005-2006 öğretim yılından itibaren ikili eğitim yapan okullarda imkanlar ölçüsünde 1-4'üncü sınıfların aynı devrede öğrenim görmeleri' istendi.

?Normal öğretim yapan ilköğretim okullarında 1-4. sınıf öğrencilerinin dersliklerinin aynı katlarda, özellikle zemin ve birinci katlardan itibaren yerleştirilmeleri, 5-8. sınıf öğrencilerinin ise diğer katlarda öğrenim görmelerinin sağlanması' talimatı verildi. Eğitim-Sen ise sınıflara göre sabahçı-öğlenci uygulamasının 8 yıllık kesintisiz eğitimi böleceği gerekçesiyle genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı. Davayı görüşen Danıştay 8. Dairesi ise 23 Eylül 2005 tarihinde oybirliği ile aldığı kararda, ?yürütmenin durdurulması' talebini reddetti. İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir de küçüklerin ayrı devrede eğitim görmesinin, ?çocukların gelişim özelliklerini göz önünde bulunduran bilimsel bir uygulama' olduğunu söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber